Η πρόταση του Δήμου Χανίων που ενθουσίασε τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη | Photos+Video

η-πρόταση-του-δήμου-χανίων-που-ενθουσί-1074999

Με περίπατο στο λιμάνι έφτασε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, η αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με επικεφαλής την Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Η κ. Αγγελοπούλου θαύμασε εξωτερικά και εσωτερικά το Μεγάλο Αρσενάλι και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Χανίων.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής για τις παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτασμών, ενθουσίασε την πρόεδρο της επιτροπής, με την πρόταση να αφορά στην ψηφιακή τρισδιάστατη προβολή σε τοίχους εμβληματικών κτηρίων της πόλης, διάφορες παραστάσεις από την ιστορία της πόλης διαχρονικά.

Ο Δήμαρχος Χανίων είπε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ζωντανέψουμε το παρελθόν στο παρόν, πράγμα που εντυπωσίασε την επιτροπή όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αγγελοπούλου.

«Καπετάν Μιχάλης» σε στυλ όπερας, σε πλωτή εξέδρα με φόντο τη Φορτέτζα

Μάλιστα ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε και σε ένα πρότζεκτ που έχουν στα σκαριά και αφορά στη διασκευή του σπουδαίου λογοτεχνικού έργου του Καζαντζάκη, «Καπετάν Μιχάλης», με ένα παράτολμο τρόπο.

Η σκέψη είναι να ανέβει η παράσταση σε διασκευή όπερας, με φόντο και σκηνικό τη Φορτέτζα στο παλιό λιμάνι, ενώ στο πλάνο που επεξεργάζονται, οι θεατές θα κάθονται σε πλωτές εξέδρες, μέσα στο νερό.

Και αυτή η πρόταση έκανε την πρόεδρο της Επιτροπής να δηλώσει τη στήριξή της και παρότρυνε τη δημοτική αρχή να ενσωματώσει και αυτή την πρόταση στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής, ενώ το «παρών» έδωσαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός, εκπρόσωποι των βουλευτών Χανίων της ΝΔ και φορείς-υπηρεσιακοί.zarpanews.gr

6 thoughts on “Η πρόταση του Δήμου Χανίων που ενθουσίασε τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη | Photos+Video

  1. Τοπικά προϊόντα, όχι για τα γευτεί αλλά για την προβολή τους, δεν είχαμε ρε σαΐνια του μεγάρου Κυδωνίας; Έπρεπε να βάλετε μπροστά τις ψωμοκουμούτσες Αμερικής; Και αφού τα πλήρωσαν οι δημότες, ποιοι τα έφαγαν;

  2. Είναι όλοι τους για λύπηση. Η κυρία που είναι σαν το κέρινο ομοίωμα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ο παπάς κουμπάρος.
    Έχουν ιδέες λέει τη στιγμή που ο κόσμος χάνεται, ο χρόνος έχει σταματήσει και η αβεβαιότητα χτυπάει κόκκινο. Εύχομαι να σας πάρουν με τις πέτρες γιατί οι ντομάτες θα πάνε στράφι

  3. ο Σημανδηράκης εxει τελειώσει ως δήμαρχος και τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει. κοιτάει μπας και του κάτσει η καλή και φύγει για την κεντρική πολιτική σκηνή συναγελαζόμενος με τη νδ, τους βουλευτές της, τις επιλογές της και όποιον/α μπορεί να τον βάλει στα αθηναϊκά σαλόνια.
    θα περάσουν αλλά τρία χρόνια στο ρελαντί και θα φύγει πριν ή κατα τη λήξη της θητείας της για άλλες πολιτείες.

    Ως προς τον τύπο με τη γραβάτα ειλικρινά τι παριστάνει; και ο ρασοφόρος επίσης δηλώνει τη συμβολή της εκκλησίας στο 1821? γιατί τότε είχαν βγει κάτι αποκηρύξεις και ότι καλά ήμασταν με τους Τούρκους….

  4. Ο Δήμαρχος ας φροντίσει καλύτερα να μην βρωμάει όλη η Παλιά Πόλη βοθρίλα ολημερίς και οληνυχτίς …ας κάνει καμμιά απολύμανση που οι κατσαρίδες έχουν φτάσει σε μέγεθος τους αρουραίους (!) και συνεχώς πολλαπλασιάζονται…και ας αφήσει τα μεγαλοφυή…σχέδια για Όπερες με θεατές εν πλώ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook